skip to Main Content

MS

Multiple Sclerose, afgekort MS, kent verschillende verschijningsvormen, van een enkelvoudige aanval tot een ernstig voortschrijdende vorm. De uitvalsverschijnselen kunnen sterk verschillen per persoon.

MS heeft invloed op het lichamelijk en cognitief functioneren, op dagelijkse activiteiten en op maatschappelijk functioneren.

Wat kunnen we voor u doen?

De ergotherapie heeft tot doel dat u een zo onafhankelijk mogelijk leven kunt leiden in iedere fase van uw ziekte. De ergotherapeut houdt rekening met uw gebruikelijk dagelijkse routines, uw vaardigheden, uw mogelijkheden tot verandering, uw hulpbronnen en uw sterke kanten. 

We richten ons op:

  • het herstellen vaardigheden, zoals het leren gebruiken van geheugen strategieën;
  • het leren compenseren of anders leren handelen;
  • aanpassen van de fysieke omgeving of het instrueren van de naast betrokkenen; bijv. uw partner leren met uw rolstoel om te gaan;
  • De ergotherapeut begeleidt het proces van kiezen van het juiste hulpmiddel tot evaluatie van het gebruik ervan.

Het zelf leren managen van uw ziekte is een zeer belangrijk thema binnen de ergotherapie. Bijvoorbeeld door het hanteren van leefregels, structuur en regelmaat creëren en een balans vinden tussen belasting en belastbaarheid. U vergroot uw vaardigheden om oplossingen te bedenken voor een probleemsituatie, u krijgt het gevoel meer controle over de ziekte te verkrijgen. Op een manier die bij u past.

Maartje helpt u graag verder

Maak een afspraak

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust

Back To Top