skip to Main Content

Wy binne tichtby.

Rixta Spel en Maartje Kooistra zijn januari 2021 gestart met de maatschap Ergo Tichtby. De ergotherapiepraktijk bestaat al geruime tijd en de maatschap heeft het werkgebied en werkwijze overgenomen.

Snel en gemakkelijk contact met één van ons beide.

Er is geen wachtlijst

Er is een heldere communicatie,
ek yn it Frysk.

Wy binne trochpakkers

Rixta Spel

Mijn naam is Rixta Spel en sinds 2000 ben ik gediplomeerd ergotherapeut. Ik ben toen gaan werken in een verpleeghuis. Op dit moment werk ik nog steeds met ouderen die in een zorgcentrum wonen. De term ‘verpleeghuis’ wordt nauwelijks nog gebruikt. Eind 2002 ben ik begonnen met het opstarten van mijn eigen praktijk. De praktijk is uitgegroeid naar wat het nu is en we werken hier met 2 ergotherapeuten.

Maartje Kooistra

Mijn naam is Maartje Kooistra ik ben in 2007 als ergotherapeut afgestudeerd aan Hogeschool Zuyd. Sindsdien ben ik gaan werken bij verschillende organisaties in de ouderenzorg. Op dit moment werk ik op een afdeling waar geriatrische revalidatie wordt aangeboden. Daarnaast ben ik sinds september 2017 ook werkzaam in de ergotherapiepraktijk van Rixta Spel.

Ervaring
We hebben beiden ervaring in het werken in het verpleeghuis/zorgcentrum en in de eerste lijn, waardoor we ervaring hebben opgedaan in het werken met ouderen.  We hebben te maken met diverse doelgroepen en ziektebeelden, zoals CVA, Parkinson, Reuma, revalideren na een heupoperatie, COPD, niet-aangeboren hersenletsel, dementie, etc.

Gevolgde scholing
Problemen in de informatieverwerking benoemen, verklaren en behandelen (PRPP);
Motiverende gespreksvoering;
Ergotherapie en COPD;
Directe Toegankelijkheid Ergotherapie;
Activiteitenweger;
Arm-handfunctietraining na een beroerte/CVA;
COPM (evidence based; wordt ingezet om de ervaren handelingsproblemen van elk persoon in kaart te brengen);
Aangesloten bij Parkinsonnet
Cognitieve revalidatie

Kwaliteit
We werken veel samen met (zorg)collega’s uit de regio zoals thuiszorg, buurtzorg, verzorgend personeel intramuraal, fysio- en oefentherapeuten, logopedie en (huis)artsen. Er is geen wachtlijst, binnen 3 werkdagen wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

Onze werkgebieden

Er is altijd een ergotherapeut beschikbaar in
het werkgebied: zuidwest- en midden Friesland! 

U kunt op postcode zoeken of u binnen ons werkgebied woont, kijk hiervoor op: http://www.ergotherapiefriesland.nl

Back To Top